marți, 22 noiembrie 2016

Generalul maior (rtr.) prof.univ. dr. Nicolae N. ROMAN candideaza la Cluj pentru un mandat in Senatul Romaniei

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES realizează mini-interviuri cu candidaţii la alegerile parlamentare, adresandu-le următoarele întrebări:
 1.Care sunt motivele pentru care partidul dvs. v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?
 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?
 3.Care este părerea dvs. despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

Va prezentam mai jos raspunsurile d-lui Gl. Mr. (rtr.) prof.univ. dr. Nicolae N. ROMAN, candidat al Partidului Romania Mare pentru Senat, la Cluj

     1. Partidul ROMÂNIA MARE a considerat că probitatea și profesionalismul de înaltă calitate dovedit în cei 40 de ani cât am purtat uniforma ARMATEI ROMÂNE ca elev, ofițer student, ofițer cu grade inferioare, ofițer cu grade superioare și general mă recomandă pentru o poziție de senator. Nu în ultimul rând, pentru faptul că alături de încă 50 de oameni respectabili - doamne și domni, fiecare dintre ei cu o carieră recunoscută - am conceput și ne-am asumat prin semnătură Proiectul de Țară, publicat în Monitorul Oficial al României, Nr. 523 din 12 iulie 2016, ca Proiect de lege privind revizuirea Constituției 
României (pg. 12 - 64).
        De ce în Ardeal? Pentru că mai mult de un sfert de timp din carieră am servit Țara în aceasta zonă; soția mea este din Maramureș, fiul nostru s-a născut la Sibiu iar Revoluția, în 1989, pe care am trăit-o cu riscuri majore, cu fericire, cu implicare directă și mari speranțe, ne-a găsit la Timișoara.
         De ce la Cluj? Datorită faptului că aici am avut onoarea să comand structura militară luptătoare de cel mai înalt nivel, la momentul actual, din Armata Română.
2. În primul rând voi acționa pentru ca Armata Română să-și merite numele și renumele. Toți cei alături de care am servit Țara și toți cei care mă cunosc sunt convins că știu că pot să fac acest lucru. Așa cum am avut și am încredere în ei, acum, le cer să dovedească faptul că și ei au încredere în mine pentru că numai împreună vom fi tari.
          În al doilea rând, dar nu cel de pe urmă, voi sprijini ,,Legea Cojocaru", adaptată nevoilor și năzuințelor tuturor cetățenilor români la nivelul anului 2017, care am convingerea că va face ca România să meargă spre bunăstare și demnitate.
             Nu mai doresc să fim codașii Europei și voi face tot ce îmi va sta în putință ca impostorii, delatorii și incopetenții să nu-și mai dorescă niciodată să fie la conducerea acestei țări frumoase și bogate.
3. Plecând de la respectul față de cuvântul dat, implicit de considerația față de electorat, personal, consider că România, prin referendum, ar trebui să adopte sistemul de vot uninominal, în două tururi de scrutin la toate nivelele. Votul să fie obligatoriu.
           Revenind la întrebare, la votul pe liste de candidați, partidelor li se permite să își selecteze candidați cu scopul declarat de a îmbunătăți calitatea umană în Parlamentul Român. Oare va fi așa?!
           Varianta românească a uninominalului a făcut ca în parlament să acceadă persoane necompatibile.
            Dacă după ce vom supune dezbaterii și vom adopta varianta de vot pe care o susțin, vom observa că la noi, ca și în democrațiile cu continuitate, se va diminua drastic numărul partidelor politice și normal, cheltuielile de la buget vor scădea.  
             Închei cu un citatat drag mie: ,,în naivitatea ei inima românilor nu poate fi niciodată înșelată".
                  Așa să ne ajute Dumnezeu!
 

13 comentarii:

  1. Domnule general,desi incheierea spuselor dumneavoastra este cumva "apoteotica" cu acest citat - "in naivitatea ei inima romanilor nu poate fi niciodata inselata" - mintiti asemenea fostilor politruci ce bantuiau prin Armata.De ce zic asta? Oare nu dumneata esti cel care ai incercat sa obtii primul loc pe listele de candidati la Senat si ......"prin alte parti"?Unde ai fost refuzat!Minciuna are "picioare scurte",domnule general si nu face parte din "ADN-ul" unui militar adevarat? Sa fie o "scapare" sau e ceva mult mai grav? Desi ca militari ar trebui sa ne salutam cu formula "Am onoarea sa ve salut domnule General",regret ca nu o pot face fata de persoana dumneavoastra,Un "general" care se pare ca incepe sa uite de cinstea,onoarea,demnitatea si respectul pe care trebuie sa le acorde Armatei Romane,uniformei militare,camarazilor si oricarui cetatean din aceasta tara.Sunt foarte dezamagit de acest lucru si cred ca nu merita toate astea pentru niste voturi si un "loc caldut",fie el si de Senator.Chiar nu stiti ce reprezinta clasa politica in Romania dupa 27 de ani de "democratie"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte usor sa dai sentinte de dupa gard, sub acoperirea anonimatului. Dimpotriva, este un lucru laudabil si ar trebui sa le multumim tuturor rezervistilor care, la fel ca dl. general Roman, au incercat si incearca sa schimbe ceva in politica romaneasca, indiferent din randul carui partid si indiferent la nivelul la care actioneaza. Daca esti scarbit de clasa politica, d-le "Lancea", cum ai vrea sa se schimbe aceasta? Ridicand nasul pe sus si clamand ca ai onoare si demnitate si nu te intereseaza politica, lasand pe aceeasi lacatusi si electricieni cu bacalaureatul luat la 30 de ani, aceeasi hoti si derbedei care au opupat statul roman, sau incercand sa-i schimbi?
    Daca toti parlamentarii de pana acum ar fi fost de talia d-lui Roman, Romania nu ar fi fost jefuita ca-n codru si nu ar fi astazi in coada Europei. Sper ca rezervistii din Cluj dar si ceilalti cetateni care gandesc cu capul lor, sa-l trimita in parlament pe acest merituos general care face cinste atat Armatei cat si Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Rinciog,nu uitati ca prin politica romaneasca -mioritico-damboviteana ,s-au perindat tot felul de "somitati" cu "doctorate si masterate" obtinute pe cai si prin mijloace care nu au nimic in comun cu etica profesionala,profesionalismul adevarat,munca si activitatile stiintifice pe care le presupun niste titluri de doctori si mari specialisti in diferite domenii.Fara nici un apropo la domnul General Roman,va reamintesc totusi ca sunt si in Armata sunt destui cei care au obtinut astfel de titluri trecand "ca gasca prin apa" prin activitatile premergatoare obtinerii acestor titluri si distinctii.Nu mai vorbim de cei care au obtinut "grade de general cu......caciula", pe baza slugarniciei si obedientei.Si nu numai a slugarniciei si obedientei politice.Va spun ceva numele unor "camarazi" de la unele organizatii militare ce nu fac cinste deloc onorantei meseriei de militari? Aveti dreptate ca militarii trebuie sa se implice in problemele tarii,in problemele ce ne privesc si pe noi fostii si actualii militari, in politica,dar sa alegem oamenii care ne pot reprezenta cu adevarat, nu pe baza gradelor sau functiilor detinute.Politica nu se face "la ordin" si "pe baza de ordin", ci pe cu totul alte considerente.Iar din aia care fac politica "de sub masa",nu batand cu pumnul in masa cand este cazu, nu avem nevoie.Va spun sincer ca un politician adevarat este acela care stie sa impuna si sa se impuna ,nu cel care primind ordine de la partid sa zica "am inteles .....sefu" sau "sa traiti.....sefu".Ca deh, una este sa zici "am inteles" cand executi un ordin militar si alta este sa zici" am inteles" cand executi "un ordin politic".......Va rog sa ma scuzati pentru punctele mele de vedere,dar in cazul domnului General Roman -caruia ii urez totusi succes in demersul sau - cineva este ........Pinochio.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord ca si in Armata avem "falitii nostri". Avem doctori in stiinte militare agramati, avem generali facuti peste noapte, avem corupti, avem impostori, avem de toate. Dar ce legatura are Roman cu toti acestia? Il cunosc pe Gl. Roman din Liceul Militar "Dimitrie Cantemir" si din Scoala Militara de Ofiteri "Nicolae Balcescu" si va spun cu mana pe inima ca a fost un model pentru elevii care indrageau cartea.

      Ștergere
  4. Ioi, cate cursuri are jeneralul asta romanesc ! Ca sa nu mai zic de insigne, medalii si alte concoarde, date pe principiul curinpupismului traditional romanesc ! Ce mai, frate, jeneralul Patton e mic copil pe langa ROMANul nostru carpatin !
    Stau sa ma intreb: cand plm a mai muncit si jeneralul asta, daca an de an a tot frecat-o pe la fel de fel de cursuri de belit pula la urs ? Ma rog, la unele a fost doar la festivitatea de absolvire !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai, mai anonime, trebuie sa stii ca cei care sunt invatati cu munca, inca de mici copii (asa cum a fost si Roman) muncesc intr-o zi cat altii intr-o saptamana! Tu, dupa cum se vede, fiind si mai greu de cap si, prin deductie logica, si mai puturos, evident ca te miri de cate a realizat acest om, intr-o viata dedicata Armatei!
    Marichescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, se vede foarte bine "cate a realizat acest om", care a pus si el vartos umarul la destructurarea armatei si punerea ei pe chituci ! Vedem, cu totii, in ce hal arata ostirea noastra, adusa in stadiul de second hand, sub conducerea inteleapta a instelatilor nostri !
      Varza totala existenta in sistemul actual de aparare este mai mult decat elocventa, despre cat au putut "sa munceasca unii intr-o zi, cat altii intr-o saptamana": aviatia la pamant, marina la fund, tehnica pe chituci, armamente invechite, bune de muzeu, cazarmi in paragina, solde de bascalie, umflate cu fel de fel de sporuri smekeresti, sistemul de pensii facut tandari, rezerva invrajbita si dezbinata, mii de procese cu onor ministerul, executari silite, bla-bla, ca le stiti si voi la fel de bine ! Si, n-am auzit, un ultimii ani de cadere libera a ostirii, ca vreun jeneral de asta sa fi luat pozitie publica pentru bataia de joc la care a fost supusa armata ! Ciocu mic, n-asa ?
      Buei Maricheasco, ma lesi ? Ca de aprecieri de astea gen rapoarte de activitate in sedinta bob pcr s-a saturat lumea !

      Ștergere
    2. Este absurd sa-l acuzi pe Generalul Roman de decaderea Armatei! Vrem nu vrem, politicienii sunt cei care au condus si conduc tara si implicit Armata. De aceea trebuie sa trimitem cat mai multi generali si civili cu multa minte in Parlament.Nu corupti, nu prosti cu sau fara diplome, ci oameni care cunosc resorturile de functionare ale unui stat, care cunosc administratie publica si si-au insusit stiinta si arta conducerii.Si da, avem generali care au luat si iau pozitie impotriva faradelegilor savarsite in sistem. Dar cati dintre militari, activi sau in rezerva i-au urmat si sustinut?

      Ștergere
    3. Bai Dumitre, tu ori te imbetasi, ori te-ai tampit ! Care-s bre jeneralii aia care se bat cu faradelegile ? Hai, da-mi doar initialele lor, sa vedem ce eroi are ostirea noastra, insa noi inca nu am aflat ! O hi, cumva, jeneralul ala Maciu-Piciu, care de atata lupta cu faradelegile, a dus ministerul in postura de a fi executat silit, de catre zeci de militari ?
      Buei Dumitre, tu sigur n-ai prizat ceva ?

      Ștergere
    4. Unul dintrei ei este Gl. Mr. (r) Iordache Olaru, care a platit cu functia protestul sau. Si mai avem cel putin o duzina de generali si colonei, azi in SCMD, care au aratat starea jalnica a Armatei.
      Dar, se pare, uitam repede. Sau, sa citez un critic vesnic al SCMD "ne doare in basca"!

      Ștergere
  6. Se pare ca dl Roman a ajuns pana la cel mai inalt nivel, atat ca militar de cariera, implicat in actul de comanda, cat si ca dascal si om de stiinta.
    Absolut impresionant!
    Numai cand ma gandesc la titlul de Doctor, la cata munca si creativitate presupune elaborarea tezei de doctorat, ma ia durearea de cap, ca sa nu mai vorbesc de titlul de Profesor Universitar, care este cu totul si cu totul special, avand in vedere generatiile de studenti care trebuie sa-ti treaca prin mana pana la acordarea lui.
    Cum a reusit aceste lucruri un om pentru care saptamana are tot 7 zile, ziua are tot 24 de ore, ca si pentru ceilalti oameni, iar viteza de deplasare este evident mai mica decat cea a luminii, pentru c-asa este Universul in care traim, este greu de inteles pentru un om obisnuit.
    Avem nevoie de un om de asemenea valoare in Parlament pentru a ridica nivelul acestei institutii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfoaiii, ce caracterizare ! Pana si cpt. Jean Luc Picard ar fi mic copil, pe langa domnul general in discutie !
      Cat despre titlurile de doctor date prin armata...aferim ! Cunoastem, cunoastem foarte bine cum s-au dat aceste titluri, sute de titluri, pe banda rulanta, la scoala de doctori a pescarului Muresan, ori a celuilalt general de carton al interesului national Goprea girofar ! Las ca stim, si stie si DNAul, de a facut mormane de dosare, cu titlurile astea date de-a'mpulea, pe spagi si relatii de partid !
      Buei acestia care o tot drambaiti p-aciulea, aveti impresia ca toata lumea e venita cu pluta pe Bistrita ? Auzi la el, cica "munca si creativitate" !
      D-aia s-a dus dreacu ostirea, pentru ca, in loc de militari razboinici, cu centura pe burta si mirosind a praf de pusca, jumate sunt doctori filfizoni, jumate pochi, psiho-coco si juristi, jumate pitipoance chemate in activitate, iar ce-a mai ramas din ultima jumatate, niste amarati de tilicari, amagiti de maretia NATO, care-si duc traiul dintr-un imprumut in altul, prin cele banci si CARuri !
      Buei tataie, pe vremea cand armata era armata, ofiterul de cariera facea cursul de companii, de batalioane, dadea examen pentru gradul de maior, iar daca reusea sa faca si Scoala de Razboi, putea sa opteze si pentru examenul de colonel- cel mai greu examen din viata unui ofiter de cariera ! Si cu asta-basta ! Erai norocos daca mai prindeai vrun curs de limba rusa, ori de perfectionare, cu scoatere din productie ! Doctori ? Canci doctori, buei, nu exista asa ceva prin unitati !
      Da ce ma chinui eu sa-ti desenez aici, ca tot nu pricepi.

      Ștergere
    2. Am incercat sa fiu ironic, da ce ma chinui eu sa-ti desenez aici, ca tot nu pricepi.

      Ștergere